...despre feedback
Ce înseamnă a da sau a primi feedback? Cum arată o sesiune de feedback? Cum este formulat feedback-ul și care este cel mai potrivit moment pentru această activitate? Ce să fac concret pentru a fi mai încrezător și mai eficace atunci când ofer feedback? Cum să fac să ofer feedback natural și ușor, de fiecare dată când este necesar?
Un lucru e sigur!
un pic de curaj și încredere
Atunci când suntem într-un context în care este necesar să colaborăm, ne confruntăm cu o sarcină percepută ca fiind dificilă, și cel mai adesea evitată - actul de a oferi feedback. Însă pentru activitatea în echipă, feedback-ul este fundamental, căci poate să ghideze corectarea greșelilor și să încurajeze creșterea performanțelor la nivel profesional, așa cum poate regla echipele disfuncționale și crește gradul de eficiență.
Evident, pentru a fi cât mai performant -ca individ sau ca echipă - este necesar să îți asumi responsabilitatea de a oferi feedback. Dar cum faci aceasta? Și, oare, o faci bine?
feedback-ul este responsabilitatea fiecaruia
Fiecare membru dintr-o echipă ar trebui să se aștepte să primească și chiar să primească feedback, în spiritul ideii de a se susține reciproc în procesul de creștere individuală. Feedback-ul este bazat pe empatie, el presupune a fi dat cu respect pentru sentimentele și punctul de vedere al persoanei vizate, este acordat pentru a întări activitățile zilnice sau pentru a corecta ceea ce nu este atât de bine, precum și pentru a scoate în evidență acțiunile excepționale.
Să comunici cât mai bine ceea ce vezi, ce simți, ce trăiești în contextul activității tale de zi cu zi este cheia unei bune colaborări și punctul de start pentru obținerea unor rezultate pozitive.