Cred că, cu empatie, claritate și transparență avem șansa de a experimenta mai multă înțelegere, conexiune, incluziune, participare, leadership, creativitate și încredere.
Mi-am asumat rolul de trainer din dorința de a împărtăși cu ceilalți pasiunea pentru joc - în variatele sale forme, urmărind să creez contexte în care oamenii să trăiască experiențe de învățare în mod autentic, să experimenteze bucuria și libertatea de a fi împreună cu ceilalți. Comunicarea vizuală s-a integrat natural în demersul meu și am ales să "traduc" concepte și idei în imagini sau simboluri grafice care să ofere și mai mult sens învățării, comunicării și înțelegerii dintre oameni. Comunicarea vizuală aduce de fiecare dată un plus de claritate, coerență și impact, întreg conținutul tematic fiind expus într-un mod unic și memorabil.
Mă puteți întâlni în rolul de facilitator al învățării în context nonformal și informal, trainer, coach sau facilitator vizual în cadrul evenimentelor de formare derulate față în față &online.
membru fondator al Asociatiei CREATIV formator in rețeaua națională Erasmus+ si Corpul European de Solidaritate partener Learning Ecosystem
Sunt motivată să contribui la o lume în care oamenii sunt prezenți, implicați și responsabili pentru propria creștere și pentru binele comunității în care trăiesc. De aceea am ales să acord prioritate colaboratorilor care au impact asupra domeniilor relevante pentru mine.
Creativitate | A învăța să înveți | Învățarea la adulți | Joc și joacă | Spații & medii favorabile învățării | Drepturile omului | Diversitate | Oameni & Culturi | Comunități | Solidaritate | Inteligență emoțională | Leadership | Dezvoltare personală | Tineri | Comunicare | Voluntariat
...ne-am putea întâlni la
comunicare vizuală
Un atelier în care creionul, markerul, și foaia de hârtie sunt actorii principali, integrate într-un proces de exprimare liberă și pozitivă! Este despre comunicare și mesaj, despre semnificație, simboluri și metafore, despre modele, linii, viziune, intenții, și ce mai încape în timpul alocat.
Acesta este un atelier de tip in-house și poate fi derulat pentru echipe. Semnalează-mi printr-un email intenția ta pe această temă de atelier și discutăm pe îndelete detaliile privind organizarea și desfășurarea acestuia.
stand-up learning*
Atelier tonic și revigorant, *structurat pe baza unei metode care a fost creată și testată în cadrul Laboratorului de educație nonformală, în anul 2014.
Atelierul este potrivit pentru trainerii care lucrează intens online și care au nevoie de întâlniri și dezbateri constructive cu alți traineri. face parte dintr-o serie de ateliere tematice cu frecvență lunară, fiecare atelier având durata de 2-3 sesiuni (60- 90 de minute), care se pot derula atât online, cât și față în față (atunci când este posibil).
În această perioadă nu este programat un atelier, dar dacă te interesează și VREI SĂ PARTICIPI atunci când va fi planificat, te rog anunță-mă aici.
terenul de joacă
parte din parcursul de invatare pentru adolescenti difamiliile lor, Family building, terenul de joacă este un spațiu în care ești ghidat către zona ludică a ființei umane. Suntem negreșit dotați cu spirit ludic și acesta e parte esențială din bucuria de a fi, de a trăi viața cu deschidere, libertate și curiozitate, de a căuta sensuri și soluții pentru provocările întâlnite de-a lungul vieții. Indiferent de vârsta biologică, într-un fel rămânem copii.
Experiența ta pe terenul de joacă este bazată pe mai mult de 20 de tipuri de jocuri offline, potrivite de jucat în familie, în casă , afară sau chiar în mașină; programul îți completează experiența cu sesiuni de feedback și ghidare-da, online- dar adaptabile programului și pe disponibilitatea de timp a celor care participă.
teambuilding
atelierele de tip teambuilding sunt configurate cu atenție la nevoile reale și grijă pentru participanți, și sunt conduse cu blândețe și pasiune pentru joc; abilitățile practice de integrare a experiențelor de grup facilitează reflecția asupra propriei persoane dar și asupra ta ca profesionist în relație cu colegii de muncă și cu lumea, deschizând calea către echipa funcțională.
La finalul atelierului, de 3-5 zile, oamenii din echipa ta vor fi relaxați, dar și mai concentrați pe rezultate împreună, mai atenți și cu reală deschidere pentru colaborare.
CE spun colaboratorii și participanții
"A fost creativ și clarificator, în sensul că a reușit să păstreze atmosfera și spiritul a ceea ce lucram, cu date concrete despre cine, ce, de ce. Mi-a fost de folos și după atelier, uitându-ma peste ele, pentru că acolo erau înregistrate grafic, stările trăite, detalii despre oamenii prezenți, dar și conținut bogat de informații prezente în discursul meu din timpul atelierului. Înregistrările vizuale ale Alisiei le-am perceput asemeni unor cadre de film în care a reușit să surprindă limpede niște momente importante la care pot reveni oricând și pe care aș fi putut sa le ratez, preocupată fiind de proces."
Cristina, Neguț
Senior trainer /facilitator Atelierul Părinților(2016)
"Alisia este un facilitator al procesului de învățare care vine cu bucurie și resurse pentru a crea contexte cât mai semnificative pentru cel care învață. Un om care experimentează jocul și îl pune în slujba sa cea mai înaltă. Este un om structurat care îmbină cu pricepere emoționalul și raționalul pe scena învățării în beneficiul direct al celui care învață. Alisia nu doar creează și facilitează contexte de învățare, dar posedă și priceperea de a înregistra grafic procese de învățare complexe, sau evenimente online sau față în față."